söndag 27 mars 2011

Ulrika Gabriel- Vår favorit Coach


Vem är Ulrika Gabriel? Coachen som inspirerar och motiverar oss så mycket via sociala medier men även också i verkligheten! 
Hon har mycket på gång, kan man lugnt säga!
Hon föreläser, coachar privat personer och företag, har workshops, heldags seminarier, skriver 3 böcker (samtidigt) och mycket mer.

Läs mer vad hon gör för att motiverar sig själv och vilka inspirationskällor Ulrika Gabriel har. 




Berätta lite om dig själv!
Jag är en livsglad och positiv pedagog och beteendevetare som fascineras av hur vi människor beter oss. Jag har alltid på ett eller annat sätt arbetet med att få människor att må bra i tillvaron. Det senaste året har jag gjort det som egenföretagare – Ulrika Gabriel Coach & Inspiratör.
Jag arbetar med att coacha, individuellt och i grupp. Mina kunder är både privatpersoner och företag. Jag jobbar med så olika områden som; självkänsla, jobbcoachning, passion, motivation, kommunikation, förändringsarbete, ansvar, stresshantering, samarbete, medveten närvaro och en massa annat. Allt som rör hur vi ska bete oss för att må så bra och fungerar tillsammans med andra så bra som möjligt.
Jag föreläser på arbetsplatser, föreningar etc. Håller även i workshops och heldagsseminarier. Den här biten kommer att växa framöver. Det är något som jag själv tycker är väldigt roligt och som också har varit mycket uppskattat.
För övrigt bor jag i Västerås, är jag gift och mamma till tre fina, fantastiska och fascinerande ungar på 8, 9 och 11 år. Mellanbarnet har Downs Syndrom om hans sätt att vara och tänka är en ständig källa till glädje och positiv förundran. Där finns en klokhet och intelligens som följer sina egna lagar. Där har vi alla mycket att lära. Jag tycker om att röra på mig och mår rent av dåligt om jag är för stilla. För närvarande ägnar jag mig åt stavgång, löpning, crosstrainer och yoga. 



Vad har du på gång just nu?
Jag skriver på min blogg Ulrika Gabriel Inspiratör sedan 2 ½ år tillbaka och det är fortfarande lika roligt. Titt som tätt dimper det ner något mejl där någon läsare berättar om hur hon har läst något som hon har tagit till sig och att det faktiskt har inneburit positiva förändringar i hennes liv. Det är fantastiskt att få vara en del i det.
Jag bloggar även på LevaPS! hemsida där min blogg heter ”INSPIRERA MERA! Av Ulrika Gabriel”
Jag håller igång två Facebooksidor, Ulrika Gabriel Coach & Inspiratör samt ”Arbetsglädje”
Jag har en öppen föreläsning på gång den 12 april på ”Personal & Hälsa” på World Trade Center. Föreläsningen heter ”ANSVAR – nyckeln till att leva ditt liv fullt ut”. Jag håller också på att boka in datum för några öppna föreläsningar i Västerås under våren/försommaren som kommer att handla om ”Livskraft”.
Sedan skriver jag på inte mindre än tre böcker parallellt, vilket inte är ett av mina mest genialiska drag. En handlar om att leva EGOlogiskt, en annan om att hitta passionen i sitt liv och den tredje om livskraft och ansvar i livet. Under sommaren kommer jag att lägga in en högre växel så att åtminstone en av böckerna kan bli klar.


Hur sätter du upp mål?
Ända sedan jag var barn har jag letat möjligheter. Det kan låta konstigt, och är kanske inte heller helt normalt, men jag kunde nästan leta efter problem för att se vilken spännande lösning jag kunde komma på. Jag fungerar likadant idag. Det är häftigt att komma på lösningar, gärna sådant som inte är allmänt vedertaget. Det finns så många möjligheter som bara väntar på att få komma fram!
När jag då har ett problem som jag har hittat en lösning på, så ser jag först på vilket mitt första steg ska vara för att ”vara igång” så att säga. Jag mår bäst av att inte ha allt för utstakat, utan känner hellre av allteftersom att jag är på rätt väg. Det gäller att inte glömma bort vad målet egentligen var, utan ha koll och fokus på det hela tiden. 



Hur motiverar du dig?
Min motivationsfaktor är tämligen hög konstant. Jag brukar ständigt leta alla fördelar som finns med det jag sysslar med, och det håller mig motiverad. I mitt jobb som coach och inspiratör är den positiva feedbacken jag från mina kunder en väldigt hög ”motiverare”. 



Vad/vem inspirerar dig just nu
Mest inspiration tror jag faktiskt jag får just nu av mina kunder som jag coachar. Jag tycker att det är så fantastisk att få vara en del i deras förändringsprocess på olika plan och inom olika områden. Det ger mig inspiration till att jobba ännu mer. Då mitt mål alltid har varit att bidra till att så många som möjligt kan må så bra som möjligt så vill jag hela tiden försöka hitta nya vägar för att kunna förverkliga det.
Jag hittar också mycket inspiration genom att läsa bra bloggar på nätet av andra personer som jobbar med liknande saker (exempelvis 903 möjligheter) eller på FB-sidor. Det finns en sådan härligt positiv kraft och andra på ”nätet” och en härlig stämning av ”dela med sig”. Härligt att så många känner att lycka och framgång finns så att det räcker åt alla. The moore the merrier! 



Hur tar du dig igenom fallgropar?
Ibland kan det nästan vara skönt att få falla. Att bryta ihop och komma igen. Vi drabbas alla av det som jag kallar ”livet”. Det kan vara både positiva och härliga saker, men också det som är tungt och jobbigt. Ingen är förskonad från det. Vi kan bara välja att hantera det olika. Jag har aldrig haft problem med att ”bryta ihop”, för jag vet att efter en tid så kommer den där känslan av att näe, nu räcker det. Nu vill jag ta ansvar och förändra och göra det bästa jag kan av situationen. Det är en härlig känsla, som en urkraft som inte går att stoppa. Där känner jag mig nästa oövervinnerlig och ostoppbar. Men det krävs först ett ”bottennapp” för att kunna nå de himmelska höjderna. Jag är en väldigt positiv människa som har lätt för att se fördelar och möjligheter i de flesta situationerna. Men, ibland är det bara skönt att vara en surkärring. 


Vilka är dina förebilder?

Oj, svår fråga. Det är här man ska räkna upp Moder Teresa & co… Jag har nog inga direkta förebilder i form av specifika personer. Snarare olika personer som valt att gå sin egen väg, som trott på sig själva, som inte har get upp. Jag beundrar också alla som i vardagslivet drar tunga lass i form av omsorg om anhöriga eller som engagerar sig i andras välmående.
Om jag ska nämna någon förebild, så skulle jag kunna säga Oprah Whinfrey. Jag skulle vilja vara Sveriges svar på Oprah i det hänseendet att jag skulle vilja möta en massa spännande personer och få dem att berätta om sig själva på det sättet som Oprah förmår. Jag skulle också vilja kunna ägna tid och pengar åt välgörande projekt runt om i världen så som hon gör. Kändisskap och Tv-kameror känns dock inte lika viktigt… 



Har du en dold talang?
Jag har en bakgrund som designer och stylist. Har haft eget och sytt åt allt från grevinnor och popstjärnor till dansband och privatpersoner. Har ett stort intresse för färg och form. Det påverkar oss så mycket mer än vad vi själva förstår. För mig är det jätteviktigt vad jag omger mig med och vad jag har på mig helt enkelt därför att det får mig att må på ett visst sätt. Efter en ettårig konstutbildning där jag kände mig totalt misslyckad eftersom jag fått inse att jag inte var typen som kunde måla av en älg med fotografisk likhet, kom huvudläraren och klappad om mig den sista dagen och sade: - Du har förbannat bra sinne för färg och form Ulrika, förbannat bra. Det var det enda positiva jag fick höra under det året (samma gällde för alla andra elever, man fick kritik, inte beröm). Men det var sköna ord att få med mig. Skit samma i älgen då liksom. Jag hade ändå talang.


Vad önskar du allra mest just nu?
Fler timmar på dygnet… Att några lite ”lösa” projekt ska falla på plats. Att en av mina böcker ska bli klar i sommar. Det var tre önskningar… får jag några till? Att hösten ska bli fylld av föreläsningar land och rike kring. Sist, men absolut inte minst önskar jag att min äldsta dotter som har varit sjuk ett bra tag nu ska bli frisk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar